מה המשמעות והחשיבות של גריל נקי? וכיצד עלינו לשמור על התחזוקה והניקיון של הגריל בחצר, במטבח התעשייתי או במסעדה שלכם?
אחד הבילויים המועדפים על ישראלים הוא מפגש סביב הגריל, בחגים, בימי חופש, בערבי שישי או בכל יום שגרתי. בין אם אתם ממנגלים עם חברים או עם בני משפחה, עליכם לוודא שהגריל שלכם יתפקד כראוי. גם אם אתם מנהלים מסעדה או מטבח מוסדי, הסיכון שבגריל מלוכלך גדול ויכול לגרום לבעיות תברואה ולחשוף אתכם לתביעות משפטיות ופגיעה במוניטין. אם תתחזקו את הגריל בצורה נכונה על בסיס קבוע לא תצטרכו לחשוש. תוכלו למנוע תקלות ובלאי שיקצרו את אורך חייו של הגריל ולשמור על הבריאות שלכם ושל האורחים. למרבה השמחה, באמצעות חומרי הניקוי הנכונים תוכלו לעשות זאת ממש בקלות וללא הרבה מאמצים.
לא מנקים את הגריל? קחו בחשבון ש…
אתם מסתכנים בסתימות של המבער, בגושים שיכולים להצטבר עד לכדי שריפות קטנות, בחלודה שיכולה להשתלט על הגריל ועוד. מלבד בשר שלא נצלה במידה הנכונה, כאשר הגריל לא נקי וחלוד הוא מסכן את הבריאות שלכם ושל האנשים שאתם מארחים לארוחה. לכן הניקיון שלו מאוד חשוב. אם כבר השקעתם בבשר איכותי, הכנתם סלטים ותוספות טעימות להפליא, ערכתם שולחן מקסים ועשיתם הכל כדי לוודא שכולם יהיו מרוצים, זה רק מובן שתקדישו זמן גם לנקות את הגריל.
כיצד לשמור על הניקיון?
באמת שאין הרבה פעולות תחזוקה שעליכם לבצע כדי שמור על הגריל שלכם נקי, במיוחד כאשר אתם משתמשים בחומר ניקיון ייעודי.
קודם כל עליכם לבדוק באופן שגרתי לפני השימוש שאין דליפות גז, זאת כמובן אם אתם משתמשים בגריל גז. כשהגריל אינו נמצא בשימוש עליכם לכסות אותו, כיסוי איכותי ימנע מהגריל שלכם להתלכלך ולהחליד. באשר לניקיון עצמו, אחד החומרים היותר יעילים נקרא: ntsi מסיר שומנים ופיח, מדובר בתכשיר ניקוי אלקלי להסרת שומן ופיח שפועל במהירות וביעילות ומונע זיהומים. תכשיר זה מתאים ליישום בבית הפרטי שלכם, אך גם במטבחים מוסדיים, מטבחים תעשייתיים ומסעדות.
המלצות הניקוי
כל המומחים מסכימים פה אחד שאת הגריל שלכם עליכם לנקות באופן ממש יסודי פעמיים בשנה, אך אנו ממליצים לעשות ניקוי עמוק כל כמה חודשים. ירקות שנופלים דרך הרשת, שומנים של הבשר שמצטברים ומתגבשים במהירות אלו הן רק חלק מהסיבות לנקות את הגריל שלכם באופן קבוע. האמת, שאין ולא צריכה להיות לכך חוקיות. כל שעליכם לעשות הוא להשתמש בזוג העיניים שלכם ולהחליט מתי הזמן הנכון לניקיון. המלצה שלנו: הקפידו לנקות לפני שעונת הברביקיו מתחילה ולאחר שהיא נגמרת לכל הפחות. מלבד מסיר שומנים תעשייתי סביר להניח שתזדקקו גם למברשת ייעודית לגריל, דלי עם מים, שקית לפסולת וספוג או סקוץ’.
שלבי הניקוי
התחילו עם הברשת הצד העליון של הרשת ולאחר שסיימתם הורידו אותה ושימו לב שגם הצד השני בוודאי זקוק להברשה טובה. רוקנו את השאריות והלכלוך מחלל הגריל והברישו את כל חלקי הגריל. לאחר שהסרתם את כל הלכלוך זה הזמן לקרצוף איכותי. רססו את חומר הניקוי או מהלו אותו במים והחלו לקרצף את חלקי הגריל השונים עד שכל הלכלוך ירד, והגריל יראה חדש, נקי ומבריק.